Rouška jsou bezpečné i pro alergiky, astmatické projevy nezpůsobují

on

|

views

and

comments

Rozhovor s alergologicky.

Menší děti bývají náchylnější na potravinové alergie, větší trápí spíše alergické rýmy. Ačkoliv se alergie nedá vyléčit, její projevy se dají správnou léčbou zmírnit. O nejčastějších problémech s alergiemi u dětí vypráví Zuzana Rennerová, přednostka Kliniky dětské pneumologie a ftiziológie Národního ústavu dětských nemocí v Bratislavě.

Lidé jsou rozděleni na dva tábory, pokud jde o nošení ochranných roušek, které nás mají ochránit před šířícím se koronavirus. Způsobují alergikům opravdu takové problémy?

Rouška jsou jedním z lehce dostupných preventivních opatření, jejichž momentálně nemáme mnoho. Doporučují jejich Světová zdravotnická organizace i naši odborníci, takže není o čem polemizovat.

Nežádoucí účinky nošení roušek u alergiků nebyly popisované v žádné ze studií. Samozřejmě, je to určitý diskomfort, pocit nepohody, může se vyskytnout kontaktní reakce u pacientů s citlivější pletí.

Jednorázové roušky nemusí každému vyhovovat, mohou se však nahradit bavlněnými nebo při velmi citlivé pleti hedvábnými rouškami.

Toto jsou kožní projevy. Nezpůsobují pacientům s alergiemi nebo astmatem problémy s dýcháním?

Samotné nošení roušky nezpůsobuje astmatické projevy. Když je někdo úzkostlivý, má sklon k hyperventilací, roušku mu může překážet, může mít pocit omezení. To však nesouvisí s alergií.

Čili je to spíš v hlavě, že se mi hůř dýchá?

Share this
Tags

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Finanční oživení podnikání přináší nebankovní půjčky

V dnešní dynamické době není neobvyklé, že se podnikatelé ocitnou v obtížné finanční situaci. Stačí pouze zpoždění platby od některého z klientů, a finanční...

Prodej firmy: Proč se přitom obrátit na profesionály

Motiv, proč se společník nebo společníci rozhodnou prodat svoji rodinnou firmu, může být naprosto banální. Často za tím stojí vyčerpání z každodenního provozního řízení,...
spot_img

Recent articles

More like this