Odloží se splatnost pojistného za říjen i za již odložené měsíce

on

|

views

and

comments

Ministr práce Milan Krajniak (Jsme rodina) předložil na středeční jednání vlády návrh odložení splatnosti pojistného za říjen tohoto roku. Kabinet materiál odsouhlasil a odložil tak splatnost nejen za říjen, ale i za již odložené platby pojistného na sociální pojištění pro povinně nemocensky a povinně důchodovém pojištěné osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) a také pojistného, ​​které platí zaměstnavatel za měsíce květen až červenec 2020, prosinec 2020, leden až květen 2021.

Odložené pojistné se bude platit postupně v tříměsíčních intervalech v rozmezí od 31. března 2022 do 31. března 2024. „Také se navrhuje další odklad odvedení pojistného pro OSVČ a pojistného, ​​které platí zaměstnavatel, a to za období říjen 2021 až 30. červen 2024 , „napsal resort práce v materiálu.

Odklady pojistného se však týkají pouze zaměstnavatelů a OSVČ, kteří vykazují pokles čistého obratu, nebo pokles příjmů z podnikání a z jiné samostatné výdělečné činnosti o 40% a více.

Ministerstvo práce v materiálu zdůraznilo, že odklad se bude týkat i placení povinných příspěvků na starobní důchodové spoření (2. pilíř) a placení příspěvků na penzijní připojištění (3. pilíř), které povinně platí zaměstnavatel za zaměstnance vykonávajícího rizikovou práci.

Návrh ukrojí z letošních příjmů rozpočtu veřejné správy téměř 12 milionů eur, příští rok však na příjmech přidá zhruba pět milionů eur a pozitivní vliv má mít odklad iv letech 2023 a 2024.

Share this
Tags

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Finanční oživení podnikání přináší nebankovní půjčky

V dnešní dynamické době není neobvyklé, že se podnikatelé ocitnou v obtížné finanční situaci. Stačí pouze zpoždění platby od některého z klientů, a finanční...

Prodej firmy: Proč se přitom obrátit na profesionály

Motiv, proč se společník nebo společníci rozhodnou prodat svoji rodinnou firmu, může být naprosto banální. Často za tím stojí vyčerpání z každodenního provozního řízení,...
spot_img

Recent articles

More like this