J. Weidmann na konci roku odejde z čela německé centrální banky

on

|

views

and

comments

Guvernér německé centrální banky Jens Weidmann rezignoval na svůj post. Weidmann skončí k 31. prosinci 2021. O uvolnění z funkce požádal z osobních důvodů.

Weidmann, který patří mezi nejkonzervativnější členy Rady guvernérů Evropské centrální banky, je dlouhodobým kritikem mimořádně uvolněné měnové politiky ECB.

„Přišel jsem k závěru, že více než deset let je dostatečný čas pro zahájení nové kapitoly – pro Bundesbank, ale i pro mě osobně,“ uvedl Weidmann v listu zaměstnancům německé centrální banky.

„Prostředí, ve kterém operujeme, se výrazně změnilo a úkoly centrální banky narostly. Finanční krize, státní dluhová krize a nakonec tato pandemie vedly v politice a měnové politice k rozhodnutím, které budou ještě dlouho působit. Pro mě přitom vždy bylo důležité, aby zůstal slyšitelný jasný a na stabilitu orientovaný hlas Bundesbank, „uvedl v dopise Weidmann pokud měnové politice ECB dodal, že bude klíčové, aby se banka jednostranně nezaměřovala na deflační rizika,“ ale aby také neztrácela ze zřetele potenciální inflační nebezpečí „.

Weidmann se dostal do čela Bundesbanky v květnu 2011 jako její dosud nejmladší guvernér ve věku 43 let, když vystřídal Axela Webera.

Share this
Tags

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Finanční oživení podnikání přináší nebankovní půjčky

V dnešní dynamické době není neobvyklé, že se podnikatelé ocitnou v obtížné finanční situaci. Stačí pouze zpoždění platby od některého z klientů, a finanční...

Prodej firmy: Proč se přitom obrátit na profesionály

Motiv, proč se společník nebo společníci rozhodnou prodat svoji rodinnou firmu, může být naprosto banální. Často za tím stojí vyčerpání z každodenního provozního řízení,...
spot_img

Recent articles

More like this