Jídelníček podle krevní skupiny: Zajistí vám prý hezčí pleť i pokožku

on

|

views

and

comments

Teorii stravování podle krevních skupin zpopularizoval ještě v 80. letech americký Naturopati Peter J. D’Adamo. No a od té doby si získává stále více příznivců. Může být však klíčem ke kráse?

Stravování podle krevních skupin vychází z domněnky, že každá ze čtyř krevních skupin je spojena s odlišným typem metabolismu. Právě tomu by se měl přizpůsobit náš celkový životní styl a výběr stravy. To nás totiž ve značné míře ovlivňuje. Nejen to zda přibíráme, ale i kvalitu naší pleti, vlasů a celkový vzhled.

Nulka
Tito lidé mají prý neuvěřitelné množství energie, a právě kvůli tomu by měly i vhodně stravovat. Jídelníček by měl být z velké části tvořen z masa, ryb, a mořských plodů, v kombinaci se zeleninou.

Pokud se dá, je dobré se vyhýbat jakékoliv mouce, vejcím a kravskému mléku. Naopak, tofu, luštěniny a ovoce jsou něco, co váš organismus podpoří a uvidíte opravdu benefity na vlastním těle.

A
Áčka jsou známé svou pracovitostí a organizovaností. Pro podporu mozkové kapacity by měl jejich jídelníček ve větší míře obsahovat ořechy a semínka. Hubnout budete právě díky ovoci, zelenině a zdravým tukům, které najdete například v avokádu. Prospěje to velmi i vaší pokožce.

Vrámci ovoce však vynechejte banány, mango, pomeranče či melouny. Naopak, prospěšné jsou meruňky, ananas či švestky. Máte štěstí, neboť právě vaše krevní skupina snadno zpracuje obiloviny, i sacharidy. Důležité je však hlídat si velikost porcí.

B
Celý život jdete svou vlastní cestou, a podle toho funguje i váš jídelníček. Vaší postavě nejvíce prospěje, pokud co nejčastěji sáhnete po zelených potravinách a mléčných výrobcích.

Kapusta, brokolici, okurku, a saláty, doplňte občas kvalitním červeným masem. Vynechat byste ale měli pšenici, oříšky a luštěniny. Ne že byste z toho přibírali, ale může se to projevit zánětlivými procesy na pokožce.

AB
Lidé s touto krevní skupinou jsou velmi temperamentní a takové by mělo být i jejich stravování. Barevné a pestré. Zhubnete pomocí mořských plodů, a exotického ovoce. Snažte se naopak vyhnout kukuřici a určitě omezte příjem masa.

Povolené jsou ale mléčné výrobky, tofu a veškerá zelenina. Přibírat budete kromě zmíněného masa iz fazolí, pšenice a pohanky. Samozřejmě, tento životní styl má stejně mnoho příznivců i odpůrců. Důležité je však, že nám stravování přináší uspokojení a zároveň výsledky. Proto je na každém z nás, jakou cestu si zvolí.

Share this
Tags

Must-read

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Finanční oživení podnikání přináší nebankovní půjčky

V dnešní dynamické době není neobvyklé, že se podnikatelé ocitnou v obtížné finanční situaci. Stačí pouze zpoždění platby od některého z klientů, a finanční...

Prodej firmy: Proč se přitom obrátit na profesionály

Motiv, proč se společník nebo společníci rozhodnou prodat svoji rodinnou firmu, může být naprosto banální. Často za tím stojí vyčerpání z každodenního provozního řízení,...
spot_img

Recent articles

More like this